کارکرد اصلی مدرسه عالی قضاوت، تربیت طلاب و دانشپژوهانی است که علاقه دارند در زمینه قضاوت یا زمینه های مشابه فعالیت کنند

به گزارش روابط عمومی مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین جواد رفیعی در جمع مدیران واحدهای استانی مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی از استان های گلستان، فارس، یزد، چهارمحال و بختیاری، مازندران (نوشهر و بابل)، قزوین که در این مجتمع در قم برگزار شد،گفت: این مجتمع در سال ۹۹ با هدف تربیت و تامین منابع انسانی متخصصِ موردنیاز حوزه و نظام در رشته های فقه، حقوق و قضای اسلامی و انجام پژوهش های فقهی و حقوقی تاسیس شد.
مدرسه عالی قضاوت این مجتمع با تجمیع دو مرکز حقوق و قضای اسلامی و مرکز تخصصی حقوق و قضا تشکیل شد که ماموریت و کار کرد آن تربیت نیرو برای تصدی امر خطیر قضاوت است.. افرادی که وارد مدرسه عالی قضاوت میشوند در حال حاضر عمدتا در سطح دو حوزه در حال تحصیل تخصصی هستند. البته تعدادی از طلاب نیز در سطح سه تخصصی در این مدرسه ادامه تحصیل می دهند.
قائم مقام مجتمع فقه، حقوق وقضای اسلامی افزود: در کنار مدرسه عالی قضاوت یک مرکز تخصصی فقه و حقوق قرار دارد. آموزش های این مرکز تخصصی جنبه قضائی صرف ندارد و به آموزش رشتههای «فقه با گرایش حقوق» یا «فقه مضاف به حقوق» می پردازد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: مجتمع در تلاش است در مجموعه رشتهها، بینا رشته ها و گرایش های مرتبط با فقه و حقوق بر اساس درختواره رشته های حوزوی در حوزه علمیه قم به فعالیت بپردازد تا طلاب علاقهمند به مباحث فقه و حقوق بتوانند در رشته هایی مانند فقه و حقوق خانواده، حقوق تجارت، حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق قضا و گرایش های مرتبط با آنها ادامه تحصیل دهند.
قائم مقام مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی افزود: در حال حاضر این مجتمع درسطح دو در ۲ رشته حقوق و قضای اسلامی وفقه و حقوق و درسطح سه در ۴ رشته فقه و حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی، فقه و حقوق خانواده و فقه و حقوق عمومی از میان طلاب دانش پژوه می پذیرد.
وی افزود: یکی دیگر از مراکز زیر مجموعه مجتمع، مرکز آموزشهای کاربردی و کوتاه مدت است. این مرکز هم چند غرض را تعقیب میکند. هدف اول این است که خیلی از فضلا و دانش آموختگان حوزه هستند که سطح دو حوزه دارند و مایلند کار قضایی انجام دهند و به هر دلیلی دوست دارند یک دوره آشنایی با دانش حقوق پیدا کنند. این افراد می توانند در دورههای کوتاه مدت مانند دوره پودمانی قضا یا حقوق خانواده، این مباحث را بگذرانند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: در کنار این سه مجموعه، یک مرکز پژوهشی نیز در دستور کار قرار گرفته است که رسالتش پژوهش در دانش فقه مضاف به دانش های حقوق قضا است. طلاب و فضلای حوزه میتوانند در این مرکز فعالیتهای پژوهشی داشته و در عرصه مسائل و مباحث فقهی- حقوقی به تحقیق وتالیف بپردازند.